Jak zrobić kopię strony :)
|
04-04-2012, 05:38 PM
|
|||
|
|||
Jak zrobić kopię strony :)
Witam.
Zależy mi na zrobieniu kopii strony Witam. http://pl.zulubet.com/ Może złe słowo chciałbym stworzyć taka stronę jak ta... chciałbym jednak dowiedzieć się jak ona właściwie jest zbudowana i czy administrator uzupełnia ją ręcznie czy automatycznie. Jest to jakoś możliwe? |
|||
04-04-2012, 06:00 PM
|
|||
|
|||
RE: Jak zrobić kopię strony :)
Szczerze nie mam pojęcia czy automatycznie czy ręcznie. Może jakieś autorskie rozwiązania choć nic na to nie wskazuje.
Jeżeli chcesz zrobić kopię strony to zobacz program: Kod: http://www.vista.pl/porady/669_jak_pobrac_na_dysk_twardy_cala_strone_www_.html Aczkolwiek to nie etyczne i ja nigdybym takiego czegoś nie zrobił ![]() "Jeśli ludzie źle o tobie mówią, żyj tak, aby nikt im nie uwierzył." |
|||
04-04-2012, 06:13 PM
|
|||
|
|||
Nie nie - nie chce kopiować
![]() A zobaczyć od początku do końca jak ona działa i jak zrobić własną |
|||
04-04-2012, 06:49 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Zależy mi na zrobieniu kopii stronyAlbo co innego zrozumiałem albo coś innego napisałeś ![]() "Jeśli ludzie źle o tobie mówią, żyj tak, aby nikt im nie uwierzył." |
|||
04-04-2012, 07:22 PM
|
|||
|
|||
BO jak to inaczej nazwać chce zrobić kopię ale jej nie użyć
![]() I... dużo mi to dało ... po przeanalizowaniu jeżeli dobrze rozumiem nie będą potrzebne skomplikowane skrypty teraz powstał nowy problem ![]() Jak edytować index html ...... w prosty sposób jakby po prostu edytować stronę w Wordzie ... niby jest ADCS .... jednak to chyba nie do końca to |
|||
04-06-2012, 10:22 PM
|
|||
|
|||
Nie rozumiem. Nie potrafisz edytować index.htm?
Polecam Ci stronę: kurshtml.edu.pl - jest tam dosłownie wszystko na temat xhtml, css. Najlepiej przerobić całą tą strone, po kolei. Zajmuje to, jeśli człowiek się zepnie, jakieś 3-4 dni, ale potem naprawdę można ogarnąć o co chodzi. Zrozumiałem, że chcesz się nauczyć projektować strony, dlatego to piszę, nie polecam kopiować innych i na nich się uczyć, czasami są one zrobione błędnie, lub część ich jest niepoprawna semantycznie bo po prostu robią je jakieś automaty, lepiej nauczyć się poprawnie i wiedzieć jak co powinno wyglądać. Lewa w górę! |
|||
04-07-2012, 04:01 PM
|
|||
|
|||
Nie nie
![]() Potrafię edytować... Chodziło mi jednak o jakiś program czy coś... by codziennie mieniać dane w tabeli na stronie która będzie np. na dwóch hostingach w dwóch wersjach językowych bez wchodzenia własnie w kod i grzebania w nim a później wgrywania na serwer. |
|||
04-07-2012, 06:30 PM
|
|||
|
|||
Ale po co na dwóch hostinach?
Zrób tak jak jest tu np. pl.adres.com i ang.adres.com Albo w podfolderach adres.com/pl/index.php, adres.com/ang/index.php Wgraj jakiś CMS z obsługą wysiwyg i zobacz czy da się tabele robić wizualnie. I tyle ![]() "Jeśli ludzie źle o tobie mówią, żyj tak, aby nikt im nie uwierzył." |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości